Vai al contenuto

Over Norck en veelgestelde vragen

Hier vindt u meer over Norck en veelgestelde vragen. Als u nog steeds hulp nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen via dit formulier.

Norck is een in Duitsland en de Verenigde Staten gevestigd productietechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in on-demand plaatbewerking, precisie-CNC-bewerking en 3D-printen met behulp van geavanceerde digitale technologieën. Naast onze mogelijkheden hebben we een digitaal productieplatform gecreëerd voor onze klanten die via Norck toegang hebben tot de enorme hoeveelheid vaardigheden en capaciteiten van de best presterende fabrikanten in Duitsland, Europa en de VS.

Ons leveranciersbestand van wereldklasse omvat Duitse, Europese en Amerikaanse fabrikanten van plaatbewerking, CNC-bewerking, 3D-printen, spuitgieten en composieten.

De primaire missie van Norck om de toeleveringsketen van onze klanten te beveiligen door ervoor te zorgen dat onze klanten altijd en overal toegang hebben tot producten en diensten die ze nodig hebben tegen redelijke prijzen, zonder fluctuaties in prijzen en levertijden, met de product- en servicekwaliteit die boven hun verwachtingen.

Om deze missie te bereiken, ontwikkelen we technologie en werken we onvermoeibaar samen als een team van werktuigbouwkundigen, verkoopingenieurs, supply chain-ingenieurs, productontwerpers, software-ingenieurs en kunstmatige-intelligentie-ingenieurs. Dit vereist ook verbetering van processen voor ontwerp voor maakbaarheid, samenwerking met alleen de beste fabrikanten om onze toegang tot hoogwaardige productiecapaciteit te verbreden, en tot slot, maar vooral het belangrijkste, om de behoeften van onze klanten zo gedetailleerd mogelijk te begrijpen.

Norck, een toonaangevend productiebedrijf gedreven door technologie, hoogwaardige gegevens en kunstmatige intelligentie, richt zich op de productie van uitstekende kwaliteit van plaatwerkonderdelen, op maat gemaakte onderdelen en componenten, een breed scala aan 3D-geprinte onderdelen en vormstukken. Het is een enkele bron voor een breed scala aan bedrijven over de hele wereld voor hun behoefte aan plaatbewerking, CNC-bewerking, 3D-printen en gieten.

Naast zijn eigen productiecapaciteit, stelt Norck's toegang tot een enorme hoeveelheid productiecapaciteit van zijn partners van topkwaliteit in Europa en de VS het bedrijf in staat om zijn klanten te voorzien van kleine en grote volumes, snelle prototyping en een breed scala aan productiediensten van plaat metaalproductie tot 3D-printen.

Norck is een Duits bedrijf met hoofdkantoor in Mannheim, Duitsland, met wereldwijde kantoren in Californië, VS en Londen, VK.

Digitale productieis een concept en een nieuw businessmodel waarin een technologisch geavanceerd en hoogopgeleid productiebedrijf de volgende taken voor zijn klanten op zich neemt:

1- ontwikkel digitale tools en platforms om de produceerbaarheid en het inkoopproces te verbeteren.

2- met zijn hoogopgeleide ingenieurs neemt het het gedoe en de moeilijkheid van het uitbesteden van productie uit handen van zijn klanten.

3- evalueer voortdurend de kwaliteit en kwalificaties van leveranciers om er zeker van te zijn dat er geen verrassingen zijn.

4- en vooral, het garandeert een ononderbroken toeleveringsketen, altijd van hoge kwaliteit en zonder ongebruikelijke prijsschommelingen.

Ontwerp voor maakbaarheid, ook wel DFM genoemd, zorgt ervoor dat de componenten die u ontwerpt kunnen worden vervaardigd met de bestaande technologie, wat cruciaal is voor uitbesteding.

De beste gekwalificeerde ingenieurs van Norck zullen uw ontwerp beoordelen met behulp van onze AI-aangedreven ontwerp-voor-fabricagesoftware en indien nodig feedback geven.

U kunt verwijzen naar Norck's ontwerpgidsen voor CNC-bewerking en plaatbewerking.

Norck produceert een breed scala aan producten voor een grote selectie van industrieën. Onze belangrijkste focus ligt op hoogwaardige metalen onderdelen van een verscheidenheid aan staalsoorten en andere metalen, precisie slijtvaste onderdelen voor het zware werk, op maat gemaakte componenten gemaakt van materialen zoals hardmetaal en titanium, plaatwerk onderdelen en assemblages, kunststof onderdelen met 3D printen en spuitgieten.

Norck bedient een breed scala aan industrieën, waaronder lucht- en ruimtevaart, defensie, robotica, auto's, consumentenproducten, elektronica, energie, industrie, hardware, medisch en onderwijs.

De mogelijkheden van Norck zijn echter niet beperkt tot deze sectoren. Als u zich niet in een van deze sectoren bevindt en denkt dat de capaciteiten van Norck geschikt zijn voor u, vraag dan toch een offerte aan bij Norck.

Fabricage van plaatwerk is een proces waarbij metalen platen (aluminium, gegalvaniseerd staal, enz.) Het fabricageproces omvat meestal stansen/ponsen, knippen, laser/plasma/waterstraalsnijden, buigen, buigen van randen, vormen, dieptrekken en knijpen.

CNC-bewerking (Computer numeriek gestuurde bewerkingen) duidt een proces aan dat een computer gebruikt om de baan van het bewerkingsgereedschap te regelen. Er worden veel bewerkingstechnieken gebruikt, zoals frezen, boren en snijden. Zelfs 3D-printen is een CNC-machine.

De meest gangbare CNC-machines kunnen de beweging van het gereedschap in 3 assen besturen, vandaar de naam 3-assige bewerking. Naast het besturen van het gereedschap, besturen sommige CNC-machines ook het werkstuk door het rond zijn as (4-assige machine) of twee assen (5-assige machine) te draaien.

3D-printen is een additive manufacturing-proces waarbij verschillende materialen worden gebruikt om onderdelen en assemblages te produceren. Het helpt ontwerpen om te zetten in geschaalde prototypen die het ontworpen model zo dicht mogelijk benaderen. Het wordt voornamelijk gebruikt in de vroegste stadia van productontwikkeling en kan worden gebruikt in conceptuele modellen, functionele prototypen, gereedschappen, elektronica, sieraden en medische industrieën.

Voor 3D-printen zijn 3D CAD-modellen nodig om een onderdeel of samenstelling te printen. De 3D-modellen kunnen worden gemaakt met behulp van parametrische CAD-software zoals Solidworks en CATIA V5, of Subdivision-modelleringssoftware zoals 3DS en Blender.

Spuitgieten is een kunststof gietproces waarbij gesmolten kunststof onder hoge druk in een vormholte wordt gevoerd. Mal is gemaakt van gehard staal en bevat de vorm van het te vormen onderdeel. Het spuitgietproces wordt gebruikt voor productie van grote en middelgrote volumes vanwege de hoge kosten van matrijsfabricage.

Meer informatie over de spuitgietmogelijkheden van Norck vindt u hier.

Aangezien Norck nauwkeurige CNC-bewerkingen, plaatbewerking, geavanceerd 3D-printen en spuitgieten levert, is de lijst met materialen enorm en waarschijnlijk een van de grootste.

De lijst omvat titanium, carbide, verschillende soorten gereedschapsstaal, roestvrij staal, koolstofstaal, aluminium, verschillende kunststoffen, elastomeer en vloeibare siliconen.

Voor een volledige lijst verwijzen wij u naar onze materialen pagina.

Een offerte aanvragen bij Norck is vrij eenvoudig. Vul gewoon ons offerteformulier in en upload alle tekeningen of documenten waarvan u wilt dat wij ze bekijken om uw onderdeel(en) te citeren.

U kunt uw offerte hier opvragen.

Ons technologieteam bij Norck is van mening dat AI ingenieurs in staat kan stellen of het proces kan automatiseren zonder menselijke tussenkomst.

We denken dat Instant pricing voor de maakindustrie nog niet volwassen genoeg is om op digitale platformen te publiceren. De machinaal leren/diep leren-modellen die worden uitgevoerd als een gevolgtrekking om directe offertes te verstrekken, mislukken van tijd tot tijd, wat een slechte klantervaring oplevert en dus contraproductief wordt.

Het vragen om een prijsverhoging of het wijzigen van de doorlooptijd nadat de prijs en doorlooptijd gegenereerd door het directe offertesysteem door de klant zijn goedgekeurd, is niet waar Norck enthousiast over is. Onze industrie vereist een uitstekende precisie van top tot teen.

Dat gezegd hebbende, gebruikt Norck AI-toepassingen om zijn ingenieurs uit te breiden met ontwerp voor maakbaarheid en prijsstelling. Maar het systeem vergroot ons personeel alleen maar en de uiteindelijke prijs en doorlooptijd worden altijd berekend op basis van actuele en realtime parameters door onze ingenieurs.

Norck levert zijn offerte/schatting meestal binnen een paar uur tot 24 uur met laserprecisie, en we denken dat het de moeite waard is voor Norck en onze klanten.

Als u geen tekening heeft van het onderdeel waarvoor u een offerte nodig heeft, kan ons ontwerpserviceteam een 3D/2D-tekening maken van een afzonderlijk onderdeel of een volledige samenstelling. Op basis van deze informatie kunnen we een concrete offerte maken voor het vervaardigen van uw onderdeel(en).

Klik hier voor meer informatie over onze ontwerpdiensten.

De overgrote meerderheid van de productiefaciliteiten van Norck bevindt zich voornamelijk in Duitsland, Europa en de Verenigde Staten.

Op het moment van een inkooporder bepalen we welke van onze eigen faciliteit of die van onze partner het meest geschikt is voor de bestelling op basis van technische vereisten, capaciteit, nabijheid van de verzendbestemming en andere factoren.

De beslissing waar een bestelling wordt vervaardigd, wordt uitsluitend en zorgvuldig genomen door Norck.

Norck hecht veel belang en nadruk aan de selectie van haar leveranciers.

We kiezen onze leveranciers op basis van hun prestaties op het gebied van kwaliteit, levering, prijs, consistentie, personeel, ondersteuning na verkoop en hun locatie.

Het is belangrijk dat onze leveranciers zo dicht mogelijk bij ons in Duitsland, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten staan.

U kunt uw inkooporder en documenten ook per e-mail naar uw sales engineer bij Norck sturen.

Norck heeft een breed scala aan betalingsvoorwaarden voor zijn klanten. Deze voorwaarden worden voor elke klant bepaald op basis van de geloofwaardigheid van onze klanten, het jaarlijkse aankoopbedrag, de betalingsgeschiedenis en andere factoren.

U kunt betalen met creditcard en bankoverschrijving (SEPA, Wire, ACH).

We accepteren geen bankcheques en contante betalingen.

Ja, in feite heeft Norck een licentie om industriële messen, machinemessen, snijgereedschappen en ponsen van het merk Baucor te vervaardigen. Dit zijn zeer speciale gereedschappen die uiterste precisie en slijpwerk vereisen.

Hier vindt u meer informatie over Baucor en de slijp- en slijpmogelijkheden van Norck hier.

Ja, onze klanten kunnen een algemene bestelling plaatsen bij Norck. We moedigen onze klanten zelfs aan om algemene bestellingen te plaatsen als ze een geschatte jaarlijkse behoefte hebben aan hun onderdelen en samenstellingen.

Ja, ons systeem heeft de mogelijkheid om onze klanten in staat te stellen veilig online af te rekenen en hun bestelling met creditcard te betalen.

Uw sales engineer bij Norck stuurt u een beveiligde link naar uw e-mail. Volg gewoon de instructies in die e-mail om veilig online af te rekenen.

Ja, we hebben opslagopties voor onze klanten die een algemene bestelling plaatsen voor hun jaarlijkse behoeften.

Dit zorgt voor een goed geplande en uitgevoerde productie aan onze kant, en just-on-time levering aan de kant van onze klanten.

Neem hier contact met ons op om het inventarisatieprogramma specifiek op de behoefte van uw bedrijf te laten ontwerpen.

Ja, Norck biedt gedetailleerde kwaliteitscontrole- en inspectierapporten voor alle gemaakte onderdelen of geselecteerde onderdelen met verschillende statistische steekproeven. Als u specifieke bemonsteringsverzoeken en/of vereisten en sjablonen voor inspectierapporten hebt, laat het ons dan weten op het moment dat u uw bestelling bij Norck plaatst.

Werken met Norck vermindert effectief de risico's tegen schokken in de toeleveringsketen, onvoorziene vertragingen, prijsschommelingen en kwaliteitsproblemen. Naast zijn eigen capaciteit heeft Norck eersteklas toegang tot honderden plaatbewerkings-, CNC-bewerkings- en 3D-printpartners in heel Europa en de VS.

Norck heeft een puntengebaseerd leverancierssysteem waarbij de prestaties van elk van de honderden leveranciers worden beoordeeld op basis van de consistentie van de leverancier op het gebied van kwaliteit, prijs, levering en klantenservice.

We inspecteren de overgrote meerderheid van onze leveranciers ter plekke en bepalen doorlopend of ze geschikt zijn voor onze behoeften en eisen.

Norck geeft uw bedrijf de mogelijkheid om elk product binnen het bereik van onze mogelijkheden te kopen, altijd en overal en met de hoogste kwaliteit, en binnen de kortste doorlooptijden.

Norck maakt de inkoop van uw bedrijf in feite stabieler, betrouwbaarder uit één bron en toch getest op risico's in de toeleveringsketen, zoals leveringsproblemen, kwaliteitsproblemen en prijsschommelingen.

Veerkracht van de toeleveringsketen is het aanpassingsvermogen van bedrijven om eventuele nadelige effecten van onverwachte gebeurtenissen en verstoringen in de toeleveringsketen te beperken en te verminderen door middel van zorgvuldige planning, voorbereiding en beheer.

Het vermogen van Norck om toegang te krijgen tot honderden gecertificeerde leveranciers van topkwaliteit op het gebied van CNC-bewerking, plaatbewerking, 3D-printen en spuitgieten biedt een groot vermogen om de nadelige effecten van verstoringen in de toeleveringsketen voor bedrijven over de hele wereld te verminderen of volledig te verminderen.

Norck kan de ruggengraat worden van uw bevoorradingsketen veerkracht.

Ja, we ondertekenen op verzoek geheimhoudingsovereenkomsten met onze klanten. Echter, in overeenstemming met de aard van het bedrijfsmodel van Norck, delen we met onze leveranciers alle tekeningen, technische en andere gegevens en documenten van onze klanten. Elke overeenkomst die we invullen en ondertekenen mag Norck niet beperken in zijn mogelijkheden om dergelijke documenten met zijn leveranciers te delen.

Anderzijds sluiten we standaard ook geheimhoudingsovereenkomsten met al onze leveranciers. Onze leveranciers stemmen ermee in om alle documenten, gegevens en tekeningen van onze klanten te bewaren alsof het hun eigen geheime documenten zijn.