Vai al contenuto

Prestaties en esthetiek met de afwerkingen van Norck

Achieve Performance & Aesthetics with Norck's Finishes

Norck biedt een ruime keuze aan afwerkingen, afhankelijk van de fabricage- en productiemethode.

Of u nu massaproductieprojecten hebt met verschillende samengevoegde onderdelen of een enkele eenheid die in kleine of grote volumes moet worden gemaakt, wij hebben de juiste afwerking om uw onderdelen te versterken, het uiterlijk te verbeteren en op maat te maken.

Welke afwerkingen levert Norck?

Norck biedt een grote keuze aan metalen en kunststof afwerkingen:

Afwerking

Plaatwerk

CNC Frezen

CNC Draaien

Spuitgieten

Metaal extrusie

3D afdrukken

Spuitgieten

Metalen

Afwerking van het oppervlak

(mat -> glans)

X

X

X

Ontbramen

X

X

X

X

X

X

plating

X

X

X

Anodiseren

X

X

X

X

Warmtebehandeling

X

X

X

X

X

X

Poedercoating

X

X

X

X

X

X

Schilderen

X

X

X

X

X

X

Lassen

X

X

X

X

X

X

Klinken

X

Montage

X

X

X

X

X

X

Testen

X

X

X

X

X

X

Kunststoffen

Vormtexturen

X

Afwerking oppervlak

(mat -> glans)

X

X

X

Inbrengen van draden

X

X

X

X

Tampondruk

X

X

X

X

Lasergravure

X

X

X

X

Lassen

X

X

X

X

Heldere coating

X

X

Plating

X

X

X

X

Montage

X

X

X

X

testen

X

X

X

X

Beschrijving metalen afwerking:

Oppervlakteafwerking: Dit is een algemene term die verschillende methoden beschrijft om materiaal te verwijderen om een mat of glad oppervlak te krijgen.

Ontbramen: Ontbramen is een proces van het verwijderen van ruwe randen of kleine onvolkomenheden (bramen) van een gefabriceerd onderdeel.

Plateren: Het is een afwerkingsproces waarbij een laag chroom, koper of nikkel aan het vervaardigde onderdeel wordt toegevoegd om het uiterlijk te verbeteren of corrosie tegen te gaan.

Anodiseren: Het is een oppervlaktebehandeling van het gefabriceerde onderdeel om het uiterlijk ervan te beschermen en te verbeteren.

Warmtebehandeling: Het is een reeks methoden die de fysieke eigenschappen van het gefabriceerde onderdeel veranderen, zoals elasticiteit.

Poedercoating: Dit is een proces waarbij elektrische ladingen een droog poeder op het oppervlak van het gefabriceerde onderdeel smelten. Het onderdeel gaat in een oven om de coating glad te strijken. Poedercoating is stijver dan verven

Schilderen: Het is een proces waarbij verf wordt toegevoegd aan het gefabriceerde onderdeel.

Lassen: Het is een proces waarbij metalen onderdelen met behulp van hitte, druk of elektrische ladingen met elkaar versmelten. Gelaste onderdelen moeten hetzelfde materiaal en dezelfde dikte hebben. Raadpleeg de lasontwerpgids voor meer informatie. Norck biedt verschillende lasmethoden, zoals MIG en TIG.

Klinken: Klinken wordt gebruikt om twee of meer plaatdelen met elkaar te verbinden door middel van klinknagels (een bevestigingsmiddel zoals een pen, maar met een koepel aan één uiteinde).

Assemblage: Productassemblage is het assembleren van (gefabriceerde en/of gekochte) onderdelen tot een eindproduct of subassemblages. Dit kan handmatig gebeuren met conventioneel gereedschap of semi-automatisch met speciale machines (met actuatoren en motoren).

Testen: Dit is een reeks handelingen die op een product of onderdeel worden uitgevoerd om de vorm, het uiterlijk of de functionaliteit ervan te valideren.

Plastic afwerkingen beschrijving:

Vormtexturen
Het is een procédé voor het spuitgieten waarbij patronen in de vormholten worden gegraveerd. Het wordt gebruikt om het aspect of de hanteerbaarheid van het spuitgietproduct te verbeteren.

Oppervlakteafwerking
Bij spuitgieten wordt de oppervlakteafwerking bereikt door de afwerking van het oppervlak van de holtes te wijzigen (met behulp van CNC-bewerking). Bij 3D printen kan nabewerking door het verwijderen van materiaal nodig zijn.

Inbrengen van schroefdraad
Een schroefdraadinzetstuk is een metalen bevestigingsmiddel dat werkt als een bout omdat plastic materiaal zacht is, en bij gebruik van gewone schroefdraad voor schroeven zal de plastic schroefdraad zeer snel slijten.

Tampondruk
Het is een drukproces dat op 3D-oppervlakten drukt. Er wordt gebruik gemaakt van een siliconen tampon die de afbeelding van het cliché overbrengt op het gewenste oppervlak van het gefabriceerde onderdeel.

Lasergraveren
Het is een proces waarbij een laserstraal het gewenste oppervlak markeert. Lasergraveren kan tekst, nummers, logo's of vectorafbeeldingen etsen.

Lassen
Lassen is een techniek die wordt gebruikt om twee of meer kunststofonderdelen met elkaar te verbinden door ze samen te smelten of door een derde materiaal toe te voegen. Het omvat verschillende methoden, zoals ultrasoon, hete plaat en laserlassen.

Clear coating
Dit is het proces waarbij een dunne transparante laag op kunststof onderdelen wordt aangebracht. Clear coating wordt gebruikt op 3D-geprinte onderdelen om het uiterlijk gladder en mooier te maken.

Plating
Plating op plastic onderdelen is vergelijkbaar met het metalen platingproces, waarbij een laagje chroom, koper of nikkel aan het gefabriceerde onderdeel wordt toegevoegd om het uiterlijk te verbeteren of corrosie tegen te gaan.

ONZE DIENSTEN

WAT NORCK HET BESTE DOET

ONGEËVENAARDE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Technische expertise, bij elke stap

NORCK biedt aangepaste productie- en engineeringoplossingen op maat van uw specifieke behoeften in verschillende industrieën.

Optimaliseer je ontwerp voor productie

De ingenieurs van NORCK kunnen uw ontwerp beoordelen en feedback geven om de produceerbaarheid, kosteneffectiviteit en efficiëntie te verbeteren.

Uw oplossing, uw schaal

Of u nu een enkel prototype of een volledige productie nodig hebt, de ingenieurs van NORCK staan klaar om met u samen te werken. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we uw concept tot leven kunnen brengen.

Oplossingen op maat voor NORCK klanten

NORCK is gespecialiseerd in het leveren van unieke productie- en engineeringoplossingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant. Onze expertise dekt een brede waaier van industrieën en toepassingen.

WAAROM NORCK?

Access to Huge Production Capacity - Norck

Krijg toegang tot enorme productiecapaciteit

Naast Norcks eigen productiecapaciteit heeft Norck toegang tot honderden topkwaliteit dienstverleners op het gebied van plaatwerk, CNC-verspaning en 3D-printing in heel Europa en de VS.

 Creating Supply Chain

Risico's in de toeleveringsketen verminderen

Werken met Norck vermindert effectief uw risico's op schokken in de toeleveringsketen, onvoorziene vertragingen, prijsschommelingen en kwaliteitsproblemen, waardoor de veerkracht van uw bedrijf in de uitbesteding en toeleveringsketen toeneemt.

Innovation at Work - Norck

Innovatie op het werk

Behalve dat wij een bedrijf zijn dat digitale productie met kunstmatige intelligentie vergroot, ontwikkelen wij ook uiterst innovatieve productiemiddelen, opspanmiddelen en natuurlijk softwaretoepassingen zoals RapidCAD, een zeer intuïtieve en innovatieve webgebaseerde CAD-toepassing.

Art artificial intelligent system

Kunstmatige intelligentie Augmented

Norck verzamelt en gebruikt duizenden datapunten om zijn ingenieurs aan te vullen met een geavanceerd kunstmatig intelligent systeem voor een beter ontwerp en een betere maakbaarheid.

Green Driven - Norck

Groen Gedreven

Norck moedigt haar partners aan koolstofneutraal te zijn en geeft koolstofneutrale leveranciers voorrang op leveranciers die dat niet zijn.

LEES MEER OVER ONZE MOGELIJKHEDEN

EUROPA'S EN U.S.'S TOONAANGEVENDE DIGITALE PRODUCTIEBEDRIJF