Vai al contenuto
Plastic Injection Molding in Norck's Manufacturing Process

De rol van kunststof spuitgieten in het productieproces van Norck

Kunststof spuitgieten is een zeer efficiënt en veelzijdig productieproces dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop producten worden gemaakt. Hierbij wordt gesmolten kunststof in een matrijs gespoten om ingewikkelde vormen en ontwerpen met precisie te maken.

Het belang van kunststof spuitgieten in de moderne productie moet worden benadrukt. De veelzijdigheid maakt complexe ontwerpen en ingewikkelde details mogelijk die met andere methodes onmogelijk zouden zijn. Dit maakt het een ideale keuze voor industrieën zoals de auto-industrie, elektronica, medische apparatuur en consumptiegoederen.

Het productieproces van Norck leunt zwaar op kunststof spuitgieten om producten van hoge kwaliteit te maken. Met ultramoderne machines en ervaren technici kan Norck onderdelen met precisie en efficiëntie produceren.

Van auto-onderdelen tot huishoudelijke apparaten, Norck biedt een gevarieerd assortiment producten die voldoen aan de behoeften van verschillende industrieën. Hun toewijding aan kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat elk onderdeel dat hun fabriek verlaat, voldoet aan strenge normen.

Hier bespreken we het productieproces van Norck en onderzoeken we hoe ze de kracht van kunststof spuitgieten gebruiken om uitzonderlijke producten te maken die voldoen aan de eisen van de klant.

Grondbeginselen van kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is een fundamenteel productieproces dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de productie van kunststof producten. Gesmolten kunststof wordt in een matrijsholte gespoten, afgekoeld en gestold, waarna het product wordt uitgeworpen.

Het ontwerpen en maken van een mal is de eerste stap in dit proces. De matrijs bestaat uit twee delen: de kernzijde, die alle binnenkenmerken of details vormt, en de holtezijde, die de buitenvorm van het product vormt.

Wanneer de mal is voorbereid, wordt deze vastgeklemd en wordt de holte gevuld met gesmolten kunststofhars dat onder hoge druk wordt gepompt. Deze druk garandeert dat de mal zo volledig mogelijk wordt gevuld.

De kunststof kan uit de matrijs worden geperst als het binnenin is afgekoeld en gestold. De afwerking van het oppervlak of het bijsnijden van het materiaal zijn voorbeelden van extra nabewerkingen die nodig kunnen zijn voor het eindproduct.

Het aanpassingsvermogen van kunststof spuitgieten maakt de nauwkeurige productie van een breed scala aan vormen, maten en complexiteiten mogelijk. Dit proces kan bijna alles van kunststof maken, van eenvoudig speelgoed tot complexe medische apparatuur.

Een offerte aanvragen

Belangrijkste onderdelen van een kunststof spuitgietmachine

Injectie-eenheid

Een essentieel onderdeel van een kunststof spuitgietmachine is de injectie-eenheid. Deze smelt en injecteert het kunststofmateriaal in de matrijsholte, een integraal onderdeel van het productieproces.

De injectie-eenheid, die bestaat uit de trechter, het vat, de schroef en de spuitmond en andere kleinere onderdelen, garandeert een nauwkeurige controle van de temperatuur en de druk. Terwijl het ruwe plastic materiaal in de machine wordt gevoerd, wordt het vastgehouden in de trechter. Daarna gaat het het vat in en wordt het verhit tot het smelt.

Na het smelten duwt een draaiende schroef het plastic materiaal naar voren terwijl het gemengd en gehomogeniseerd wordt. Daarna beweegt het gesmolten plastic door de kanalen van het vat naar de spuitmond, zijn eindbestemming. Dit gesmolten materiaal wordt door de spuitmond precies in de vormholte geleid.

Effectieve verwarmingssystemen zijn nodig om de temperatuur tijdens deze procedure constant te houden, zodat fouten of onregelmatigheden worden voorkomen.

Spaneenheid

Een van de meest essentiële onderdelen van een kunststof spuitgietmachine is de sluiteenheid. Het is essentieel om de matrijs stevig op zijn plaats te houden tijdens het spuitgietproces.

Het klemmechanisme, de trekstangen en de platen zijn onderdelen van deze eenheid. Terwijl het gesmolten kunststof in de matrijs wordt gespoten, gebruikt het klemmechanisme kracht om de matrijshelften stevig bij elkaar te houden.

Stevige metalen stangen die bekend staan als trekstangen verbinden de twee platen en geven het klemapparaat stevigheid. Ze garanderen dat de twee zijden van de mal op één lijn blijven tijdens het gebruik.

Veel machines hebben verstelbare klemsystemen voor matrijzen van verschillende afmetingen. Dit maakt het eenvoudig om ze aan te passen aan specifieke productiebehoeften.

Matrijs

De matrijs is het laatste essentiële onderdeel van een kunststof spuitgietmachine. Het gesmolten plastic wordt in de mal in de juiste vorm gebracht, en dat is waar de magie gebeurt.

Mallen zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het product. Om de hoge druk en temperatuur tijdens het spuitgietproces te kunnen weerstaan, zijn ze meestal gemaakt van hoogwaardig staal of aluminium.

Een matrijs moet met uiterste zorg, precisie en kennis worden gemaakt. Het omvat het plannen van de geometrie van de holte, het produceren van meerdere stukken indien nodig (bijvoorbeeld voor ingewikkelde producten met fijne details) en het toevoegen van functies zoals koelkanalen en uitwerppennen.

Nadat het matrijsontwerp compleet is, wordt het nauwgezet vervaardigd met behulp van CNC-bewerking of andere methoden om nauwkeurigheid te garanderen. Polijsten is de laatste fase om gladde oppervlakken te verkrijgen voor perfecte eindproducten.

Soorten kunststoffen die worden gebruikt bij spuitgieten

De soorten kunststof die gebruikt worden bij het spuitgieten zijn essentieel voor de functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit van het eindproduct. Afhankelijk van hun unieke behoeften kunnen fabrikanten kiezen uit vele kunststoffen.

Polypropyleen (PP) is een kunststof die vaak wordt gebruikt. PP absorbeert weinig vocht, heeft een uitstekende slagvastheid en een uitzonderlijke chemische weerstand. Het wordt vaak gebruikt in apparaten, auto-onderdelen en verpakkingsmateriaal.

Acrylonitrilbutadieenstyreen (ABS) is een andere veelgebruikte optie. ABS combineert de soepelheid van polybutadieenrubber met de taaiheid van styreen en acrylonitril.

Een andere standaard kunststof die gebruikt wordt bij spuitgietprocedures is polyethyleen (PE). Plastic Inkapseling (PE) wordt onder andere gebruikt in voedselverpakkingen, sanitair en medische apparatuur vanwege de lage kosten, hoge elektrische eigenschappen en superieure chemische weerstand.

Hoge slagvastheid en uitstekende transparantie zijn twee kenmerken van polycarbonaat (PC). Omdat het licht en robuust is, wordt het veel gebruikt bij de productie van veiligheidshelmen, elektronische beeldschermen, brillenglazen en afdekkingen voor koplampen van voertuigen.

Bovendien kiezen sommige producenten ervoor om polyvinylchloride (PVC) te gebruiken, dat zeer brandvertragend is en geschikt voor gebruik in pijpfittingen, bouwmaterialen, draden en kabels.

Verder wordt voor drankflessen, artikelen voor persoonlijke verzorging en voedselverpakkingen vaak polyethyleentereftalaat (PET) gebruikt, dat bekend staat om zijn helderheid, stijfheid en barrière-eigenschappen.

Rol in het productieproces van Norck

Het bekende productiebedrijf Norck heeft kunststof spuitgieten effectief geïntegreerd in zijn productieproces. Deze geavanceerde methode is essentieel voor hun hele productieproces.

Kunststof spuitgieten is een waardevol hulpmiddel dat Norck gebruikt om nauwkeurige en hoogwaardige kunststof onderdelen te maken voor verschillende bedrijven. Dankzij deze technologie kunnen ze ingewikkelde ontwerpen en complexe vormen maken met de hoogste nauwkeurigheid.

De vele voordelen van kunststof spuitgieten verhogen de productiviteit van het productieproces van Norck. Omdat meerdere onderdelen tegelijkertijd kunnen worden geproduceerd via geautomatiseerde procedures, zijn snellere cyclustijden mogelijk.

Bovendien kan Norck goederen produceren voor verschillende industrieën dankzij het aanpassingsvermogen van kunststof spuitgieten. Ze kunnen snel voldoen aan verschillende vragen uit de markt, van consumentenartikelen en medische gadgets tot auto-onderdelen.

Bovendien garandeert het gebruik van kunststof spuitgieten door Norck een constante kwaliteit tijdens het hele productieproces. Ze bereiken uniformiteit in productafmetingen, uiterlijk en functionaliteit door gebruik te maken van gestandaardiseerde matrijzen en computergestuurde machines.

Voordelen van het gebruik van kunststof spuitgieten voor Norck

Efficiëntie en snelheid

In het productieproces van Norck is kunststof spuitgieten een essentieel onderdeel dat veel voordelen biedt die de productiviteit en snelheid verhogen. Het vermogen om snel te produceren is een van de belangrijkste voordelen. Norck kan snel en efficiënt enorme kwaliteitsproducten maken met behulp van kunststof spuitgieten.

Omdat gesmolten kunststof onder intense druk in een matrijsgat wordt gespoten, is de techniek dwingend. Dit garandeert bij elke cyclus een nauwkeurige en betrouwbare productreproductie. De effectiviteit van deze methode wordt verder vergroot door de mogelijkheid om ingewikkelde kenmerken en complexe vormen te produceren.

Kunststof spuitgieten minimaliseert ook de downtime tussen productiecycli door snelle insteltijden mogelijk te maken. De kwaliteit en precisie van de matrijzen kunnen herhaaldelijk gebruikt worden nadat ze verbeterd en voorbereid zijn.

Bovendien is automatisering een belangrijke factor in het verhogen van de snelheid en efficiëntie bij kunststof spuitgieten. Omdat kunststof spuitgieten intrinsieke voordelen heeft op het gebied van efficiëntie en snelheid, profiteert Norck aanzienlijk van het gebruik ervan.

Precisie en herhaalbaarheid

Precisie en herhaalbaarheid zijn kritieke elementen in de productie die een product kunnen maken of ruïneren. Voor Norck is dit het onderdeel waar kunststof spuitgieten uitblinkt. Dankzij deze aanpak kan Norck producten produceren met een hoge mate van nauwkeurigheid en consistentie.

Het vermogen om onderdelen met ongelooflijk krappe toleranties te produceren, zodat elk product aan de precieze eisen voldoet, is precisie. De buitengewone precisie van Norck bij het maken van ingewikkelde vormen en gedetailleerde ontwerpen wordt mogelijk gemaakt door kunststof spuitgieten.

Het vermogen om identieke producten op betrouwbare wijze te reproduceren in verschillende productieruns wordt herhaalbaarheid genoemd. Norck profiteert van uitzonderlijke herhaalbaarheid dankzij kunststof spuitgieten, dat verschillen als gevolg van menselijke fouten of onregelmatigheden in andere productieprocessen wegneemt.

Materiaal- en kostenbesparingen

Kunststof spuitgieten is de beste optie omdat het productieproces van Norck prioriteit geeft aan materiaal- en kostenbesparingen. Met deze aanpak kan Norck de output maximaliseren en uitstekende resultaten behalen.

De hoeveelheid materiaal die in elk product wordt gebruikt, kan dankzij kunststof spuitgieten nauwkeurig worden gecontroleerd. Door zo nauwkeurig te zijn, wordt afval verminderd en wordt alleen de benodigde hoeveelheid grondstoffen gebruikt.

Bij conventionele productietechnieken worden vaak extra materialen weggegooid, wat de kosten verhoogt en een negatieve invloed heeft op het milieu. Dit probleem wordt opgelost door kunststof spuitgieten, waarbij grondstoffen effectief worden gebruikt en resultaten van hoge kwaliteit worden geproduceerd.

Het geautomatiseerde proces maakt snelle cyclustijden en continue productie mogelijk, zonder dat dit ten koste gaat van de productkwaliteit. Voor Norck betekent deze hogere productiviteit lagere arbeidskosten en een grotere totale productiecapaciteit.

Kwaliteitscontrole en standaardisatie

Bij het spuitgieten van kunststof zijn, net als bij elk ander productieproces, kwaliteitscontrole en standaardisatie essentiële onderdelen. Norck weet hoe belangrijk het is om strenge kwaliteitsnormen te handhaven om consumenten tevreden te stellen en het succes van hun producten te garanderen.

Bij elke stap van het spuitgietproces hanteert Norck een streng kwaliteitscontrolesysteem om constante kwaliteit te garanderen. Voordat elk onderdeel wordt geassembleerd tot het eindproduct, wordt het grondig geïnspecteerd en getest. Hierbij worden de materiaalintegriteit, oppervlaktekwaliteit en maatnauwkeurigheid onderzocht.

Norck investeert in geavanceerde inspectie-instrumenten zoals optische vergelijkers en coördinatenmeetmachines (CMM) om de kwaliteitscontroleprocedures nog verder te verbeteren. Met behulp van deze instrumenten kunnen items nauwkeurig worden gemeten en geanalyseerd om afwijkingen van de ontwerpnormen op te sporen.

De kwaliteitscontrolemethodologie van Norck omvat ook voortdurende verbetering als fundamenteel onderdeel. Ze onderzoeken regelmatig hun procedures en krijgen input van klanten om mogelijkheden voor verbetering of stroomlijning vast te stellen. Door een proactieve houding aan te nemen, behouden ze hun voorsprong in het voldoen aan de industrienormen en het produceren van uitstekende producten.

Uitdagingen en oplossingen

Ontwerp van matrijzen

Bij het spuitgieten van kunststof is het ontwerp van de matrijs essentieel om de effectiviteit en kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Er kunnen zich echter verschillende problemen voordoen bij het ontwerpen van de matrijs. Laten we een paar van deze problemen en mogelijke oplossingen bekijken.

Een veelvoorkomend probleem is om het product op de juiste manier uit de mal te krijgen. Wanneer er ondersnijdingen of ingewikkelde geometrieën in het onderdeelontwerp zijn opgenomen, doet dit probleem zich voor. Om dit probleem op te lossen, kunnen ontwerpers elementen in het matrijsontwerp opnemen die het makkelijker maken om onderdelen soepel uit te werpen, zoals lifters of schuiven.

Een andere veel voorkomende moeilijkheid is het verkrijgen van homogene koeling in de matrijsholte. Gietstukken kunnen vervormen en ongelijkmatig krimpen door onvoldoende koeling. Om dit probleem op te lossen gebruiken ontwerpers methoden zoals conforme koeling, waarbij de kanalen van de matrijs opzettelijk zo worden gerangschikt dat de temperatuur zo goed mogelijk wordt verdeeld.

Bovendien heeft het maken van mallen voor dunwandige componenten zijn eigen problemen. Exacte controle over de wanddikte is nodig voor dunne wanden om fouten zoals kromtrekken en zinkvlekken te voorkomen.

Inconsistenties in het materiaal

Inconsistenties in de materialen kunnen ernstige problemen veroorzaken voor het kunststof spuitgietproces. Variaties zijn typisch voor het werken met verschillende soorten materialen en kunnen de kwaliteit en de prestaties van het eindproduct beïnvloeden.

Een veel voorkomend probleem is de onregelmatige krimpsnelheid. De hoeveelheid die een materiaal krimpt wanneer het afkoelt, staat bekend als zijn unieke krimpeigenschap. Vervormingen of afwijkende afmetingen kunnen het gevolg zijn van afwijkingen op dit gebied.

Bovendien kan er tijdens het productieproces ook sprake zijn van verontreiniging of materiaalonzuiverheden. Onzuiverheden zoals vocht, stof of vreemde materialen kunnen een nadelig effect hebben op de integriteit en het uiterlijk van het eindproduct.

Voordat de productie begint, moeten producenten de binnenkomende grondstoffen grondig inspecteren en analyseren om deze materiaalafwijkingen aan te pakken. Dit maakt het mogelijk om de nodige aanpassingen te doen en helpt om mogelijke problemen in een vroeg stadium op te sporen.

Bovendien is het essentieel om grondstoffen in de juiste omstandigheden op te slaan om bederf of vervuiling te voorkomen die de kwaliteit kan verlagen.

Onderhoud van apparatuur

Het onderhoud van apparatuur is een essentiële factor die niet mag worden verwaarloosd. Spuitgietmachines moeten net als alle andere machines regelmatig onderhouden worden om een optimale werking te garanderen. Het verwaarlozen van machineonderhoud kan leiden tot onverwachte storingen, langere stilstand en producten van mindere kwaliteit.

Om deze risico's te beperken, heeft Norck een uitgebreid onderhoudsschema opgesteld. Dat omvat smeerschema's, kalibratiecontroles, reinigingstechnieken en routine-inspecties. Norck zorgt ervoor dat zijn spuitgietmachines altijd zo efficiënt mogelijk werken door specifieke onderhoudsprocedures te volgen.

Naast proactief onderhoud houdt Norck een voorraad reserveonderdelen bij voor hun spuitgietmachines.

Strategieën van Norck om deze uitdagingen aan te gaan

Norck, een toonaangevend productiebedrijf, begrijpt de uitdagingen van kunststof spuitgieten. Ze hebben verschillende maatregelen geïmplementeerd om de effectiviteit en kwaliteit van hun productieproces te garanderen om deze problemen te verminderen.

Een belangrijke strategie van Norck is het gebruik van geavanceerde software voor matrijsontwerp. Dankzij deze technologie kunnen ze complexe en nauwkeurige matrijzen maken en goederen van superieure kwaliteit produceren. Norck kan fouten of gebreken verminderen en het ontwerpproces stroomlijnen door deze software te gebruiken.

Norck hanteert ook strenge kwaliteitscontrolemaatregelen voor materialen. Om consistentie en duurzaamheid te garanderen, worden de materialen grondig gekozen en getest voordat ze worden gebruikt voor het spuitgieten.

Regelmatig onderhoud van apparatuur is een andere cruciale strategie van Norck. Ze weten dat betere productieresultaten voortkomen uit machines die up-to-date worden gehouden. Norck zorgt voor een continue productiestroom door stilstand als gevolg van storingen of defecten tot een minimum te beperken door routinematig onderhoud van de apparatuur.

Milieuoverwegingen en duurzaamheid

Kunststof spuitgieten heeft ongetwijfeld een revolutie teweeggebracht in de productie-industrie en biedt tal van voordelen zoals kosteneffectiviteit, efficiëntie en veelzijdigheid. Het is noodzakelijk om te erkennen dat dit proces milieu-uitdagingen met zich meebrengt die aandacht vereisen.

Afvalproductie is een van de belangrijkste problemen bij kunststof spuitgieten. Overtollig plastic materiaal wordt vaak weggegooid als snijafval of afval tijdens de productie. Als dit afval niet goed wordt beheerd, kan het zich snel ophopen en leiden tot vervuiling op stortplaatsen.

De energie die nodig is om plastic te verhitten en te smelten is een andere manier waarop het spuitgieten van plastic het milieu beïnvloedt. Het gebruik van veel fossiele brandstoffen of energie kan een indirect effect hebben op klimaatverandering en de uitstoot van broeikasgassen. Om dit probleem aan te pakken, geeft Norck prioriteit aan energie-efficiëntie en gebruikt het machines die up-to-date zijn en uitgerust met geavanceerde technologieën die het energieverbruik maximaliseren.

Naast problemen met energieverbruik en afvalbeheer zijn er ook zorgen over het soort kunststoffen dat gebruikt wordt bij spuitgietprocessen. Bepaalde kunststoffen kunnen gevaarlijke additieven of chemicaliën bevatten die uiteindelijk in het milieu kunnen sijpelen of gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze worden weggegooid. Als gevolg van deze zorgen kiest Nordk materialen voor hun productie volgens strenge kwaliteitscontroleprocedures.

Norcks initiatieven voor duurzame productie

Gebruik van gerecyclede materialen

Norck, een toonaangevende fabrikant in de industrie, heeft belangrijke initiatieven genomen om duurzame productiepraktijken te omarmen. Het gebruik van gerecyclede grondstoffen in hun productiemethode is een van hun primaire bedrijfsstrategieën. Norck draagt bij aan de circulaire economie en vermindert de impact op het milieu door gebruik te maken van gerecyclede materialen.

Gerecyclede materialen bieden verschillende voordelen ten opzichte van nieuwe materialen. Ze produceren minder afval en stoten minder kooldioxide uit tijdens het productieproces omdat ze minder energie en materialen gebruiken. Bovendien kan Norck haar afhankelijkheid van de winning van grondstoffen verminderen en natuurlijke hulpbronnen behouden door gerecyclede materialen in haar producten te integreren.

Energiezuinige machines

Een van de belangrijkste initiatieven van Norck voor duurzame productie is het gebruik van energiezuinige machines. Nu milieukwesties wereldwijd de boventoon voeren, is het noodzakelijk dat bedrijven hun CO2-voetafdruk beperken en het energieverbruik terugdringen. Norck heeft proactief energiebesparende technologie opgenomen in het productieproces omdat het zijn verantwoordelijkheid erkent.

Het bedrijf heeft geïnvesteerd in geavanceerde spuitgietapparatuur die speciaal is gemaakt om minder energie te verbruiken. Deze apparaten maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals servomotoren en variabele frequentieaandrijvingen (VFD's), die het energieverbruik verbeteren door het vermogen te variëren in reactie op de vraag.

Strategieën voor afvalvermindering

Norck geeft hoge prioriteit aan afvalvermindering als het gaat om duurzame productie. Het bedrijf weet hoe belangrijk afvalvermindering is en hoe het het milieu beïnvloedt. Door middel van verschillende tactieken probeert Norck afval te minimaliseren in elke fase van het productieproces.

Het gebruik van de concepten van lean manufacturing is één tactiek die Norck gebruikt. Deze procedures worden gestroomlijnd om onnodige stappen te verminderen en activiteiten die geen waarde toevoegen te elimineren. Op deze manier vermindert Norck de hoeveelheid materiaalafval die tijdens de productie wordt geproduceerd.

Bovendien heeft Norck recyclinginitiatieven opgezet binnen de vestigingen. In plaats van op vuilnisbelten te belanden, worden verpakkingsmaterialen en restplastic verzameld en gerecycled. Door deze materialen een tweede kans te geven, wordt niet alleen bijgedragen aan afvalvermindering, maar wordt ook een circulaire economie gestimuleerd.

Een offerte aanvragen

Toekomstige trends en innovaties

De kunststof spuitgietindustrie verandert voortdurend door nieuwe ontwikkelingen en trends. Een van de huidige trends is de toenemende nadruk op duurzaamheid bij het spuitgieten van kunststof. Bedrijven zoeken naar manieren om gerecyclede materialen te integreren in hun productieprocessen om zo hun impact op het milieu te verkleinen. Dat verlaagt de kosten en draagt tegelijkertijd bij aan de bescherming van het milieu.

De evolutie van de apparatuur en materialen die gebruikt worden bij het spuitgieten van kunststof is een andere opmerkelijke prestatie. Dankzij de technologische vooruitgang kunnen fabrikanten nu nauwkeuriger en efficiënter ingewikkelde ontwerpen maken. Omdat ze bestand zijn tegen ruwe omgevingen en lang meegaan, zijn hoogwaardige polymeren ook een populaire optie geworden voor diverse toepassingen.

Als pionier op dit gebied heeft Norck altijd voorop gelopen bij het invoeren van baanbrekende innovaties in kunststof spuitgieten. Ze weten dat ze zich voortdurend moeten aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen om concurrerend te blijven.

Bovendien houdt Norck nieuw ontwikkelde materialen die verbeterde kwaliteiten bieden tegen een redelijke prijs, nauwlettend in de gaten. Norck garandeert dat haar productieprocedures gebruik maken van de modernste materialen, waardoor producten worden geproduceerd die voldoen aan de verwachtingen van de klant en van superieure kwaliteit zijn.

Conclusie

Om de rol van kunststof spuitgieten in het productieproces van Norck samen te vatten, is het duidelijk dat deze techniek een cruciale rol heeft gespeeld in hun succes. De veelzijdigheid en efficiëntie van kunststof spuitgieten hebben Norck in staat gesteld om met precisie en nauwkeurigheid onderdelen van hoge kwaliteit te produceren. Dus de volgende keer dat u een perfect gevormd kunststof product tegenkomt, neem dan even de tijd om de magie ervan te waarderen - de kunst van het kunststof spuitgieten dat een integrale rol speelt in het productieproces van Norck.