Vai al contenuto

Hulp bij spuitgieten: Een perfect onderdeel vanaf het begin

Het vermogenvan spuitgieten om snel en voordelig complexe onderdelen te maken, maakt het tot een hoeksteen van de productie. Om het volledige potentieel van dit proces te benutten, is echter een berekende benadering van het ontwerp nodig. Vergetelheden, zowel functioneel als esthetisch, kunnen leiden tot kostbare aanpassingen aan matrijzen, productievertragingen en mogelijk zelfs een product dat niet voldoet aan de behoeften van de markt.

Dit is waar deskundigheid op het gebied van Design for Manufacturability (DFM), specifiek toegesneden op spuitgieten, onmisbaar wordt. Norck is meer dan een productieleverancier - we werken met u samen vanaf de eerste conceptuele stadia om ervoor te zorgen dat uw onderdeel geoptimaliseerd is voor zowel productie als succes op de lange termijn.

Waar ontwerp en spuitgieten botsen: Gemeenschappelijke uitdagingen

Laten we eens wat dieper ingaan op enkele vaak voorkomende ontwerpproblemen die in de toekomst voor wegversperringen kunnen zorgen:

 • Ongelijke wanddikte: Inconsistenties leiden tot interne spanningen, kromtrekken, onvoorspelbare krimp en zichtbare cosmetische defecten zoals verzakkingen.

 • Ondersnijdingen en complexe geometrie: Hoewel matrijzen ingewikkelde vormen aankunnen, vereisen eigenschappen zoals ondersnijdingen vaak dure glij-acties of meerdelige matrijzen, waardoor de investering in gereedschap aanzienlijk toeneemt.

 • Ontoereikende ontwerphoeken: Onderdelen die zijn ontworpen zonder de juiste ontwerphoeken lopen het risico te breken tijdens het uitwerpen uit de matrijs, wat productiestilstand veroorzaakt en zowel het onderdeel als het dure gereedschap kan beschadigen.

 • Materiaal dat niet bij elkaar past: Het selecteren van een kunststof die geschikt lijkt zonder rekening te houden met alle eigenschappen (sterkte, flexibiliteit, hittetolerantie, chemische weerstand) kan leiden tot catastrofale productdefecten nadat het op de wereld is losgelaten.

 • Plaatsing van poorten en uitwerpers: Een slechte plaatsing van poorten (waar gesmolten materiaal de matrijs ingaat) en uitwerpers (die het onderdeel duwen) kan zichtbare oneffenheden, zwakke plekken of spanningspunten veroorzaken.

Een offerte aanvragen

Norck: Uw partner voor proactieve, procesgestuurde ontwerpondersteuning

Dankzij de grondige kennis van spuitgieten die onze ingenieurs hebben opgedaan tijdens talloze succesvolle projecten, kunnen we uw productontwikkeling proactief begeleiden:

 • Collaborative Design Review: We wachten niet gewoon op afgewerkte modellen. Als u uw ontwerpen in een vroeg stadium indient, identificeren we potentiële probleemgebieden en bieden we alternatieve oplossingen om de spuitgietbaarheid en productprestaties te garanderen.

 • Ondersteuning bij simulatie: Geavanceerde software stelt ons in staat om te modelleren hoe gesmolten kunststof de matrijsholte zal vullen, om problemen te voorspellen zoals korte shots (onvolledige vulling), luchtvallen, breilijnen op zichtbare locaties en buitensporige stroomafstanden die de integriteit van het materiaal kunnen beïnvloeden.

 • Materiaalaanbevelingen: We helpen u uw weg te vinden in de enorme wereld van kunststoffen en zorgen ervoor dat uw keuze overeenkomt met uw behoeften aan mechanische sterkte, hittebestendigheid/chemische weerstand, vereisten voor oppervlakteafwerking en eventuele wettelijke vereisten die uniek zijn voor uw branche.

 • Feedback over maakbaarheid: Op basis van onze in-house productie-ervaring stellen we ontwerpaanpassingen voor die cyclustijden verkorten, assemblage vereenvoudigen en onnodige secundaire bewerkingen elimineren, wat zich direct vertaalt in tijd- en kostenbesparingen voor u.

 • Meer dan alleen DFM: Norcks capaciteiten omvatten matrijsontwerp, productie en kwaliteitscontrole. Dit brede perspectief stelt ons in staat om ontwerpvoorstellen te doen die de gehele levenscyclus van het product ondersteunen, van de eerste release tot langdurig marktsucces.

Echte resultaten: Hoe DFM projecten transformeert

 • Fabrikant medische hulpmiddelen: In samenwerking een diagnostische component geoptimaliseerd om zinksporen te elimineren en strenge maattoleranties te bereiken zonder de functionaliteit te beïnvloeden.

 • Innovator consumentenproducten: Herontwierp een snap-fit behuizing om variaties in wanddikte te verminderen. Dit verbeterde de esthetiek, verminderde materiaalverspilling en verkortte de cyclustijden van de spuitgietmatrijs.

 • Specialist in robotica: Heeft een complexe tandwielbehuizing aangepast om een soepele uitwerping te garanderen, de productie te versnellen, schade aan onderdelen te voorkomen en slijtage van de matrijs te minimaliseren.

Een offerte aanvragen

Ontwerp met vertrouwen en produceer met gemak

Door samen te werken met Norck voor hulp bij spuitgietontwerpen, wint u:

 • Snellere marktintroductietijd: Elimineer de iteratieve lus van prototypes maken, fouten ontdekken en matrijzen reviseren, die allemaal voor vertragingen zorgen.

 • Lagere kosten: Een slim ontwerp aan het begin voorkomt dure technische wijzigingen later in het proces.

 • Hoogwaardige onderdelen: Bereik onderdelen die feilloos voldoen aan uw functionele eisen en esthetische visie.

 • Betrouwbare productie: Beperk de risico's van kwaliteitsproblemen die leiden tot onderbrekingen, retourzendingen of zelfs schade aan de reputatie van uw merk.

Oproep tot actie

Laat je spuitgietproject niet ontsporen door ontwerponnissen. Upload uw 3D-model en neem vandaag nog contact op met de experts van Norck. Samen maken we de weg vrij voor een naadloos geproduceerd, perfect functioneel product.

Vorig artikel Kwaliteitsgericht CNC verspanen: Een gids om verborgen kosten te vermijden
Volgende artikel Stroomlijn de productie: Snelle Plaatwerkdiensten